Volg ons via Facebook

28/02

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Concert Claribel

Het klarinetchoir Claribel verzorgt op 28 februari het slotconcert van de dag van de klarinet.

Claribel werd opgericht in 1992 door Guido Six, toen leerkracht klarinet aan het Conservatorium aan Zee te Oostende. Guido had sinds 1989 elk jaar een klarinetstage georganiseerd voor zijn leerlingen, waarbij de leerlingen in een klarinetchoir een uitvoering brachten van de muziek die ze drie dagen lang intensief hadden ingestudeerd. Vanuit de klarinetstage groeide de vraag naar een meer permanent ensemble.

Van bij de start had Claribel als doel het promoten van de klarinet en het samen musiceren. Het ensemble heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het repertoire voor originele (Vlaamse) muziek voor klarinetchoir. Hiertoe had Claribel een aantal huiscomponisten: Roland Cardon, Norbert Goddaer, Bart Picqueur en Willy Soenen.

Naast deze Vlaamse componisten schreven ook onder meer de Amerikaanse componisten James Balentine, Warren Barker, James Cohn, Jane Ellen en Joseph Spaniola originele muziek voor het klarinetchoir.

Claribel stond op het internationale podium tijdens de jaarlijkse hoogmis van de klarinet: het ClarinetFest in onder meer Chicago (1994), Parijs (1996), Lubbock (1997), Oostende (1999), Oklahoma (2000) en Salt Lake City (2003). Daarnaast trad Claribel ook op tijdens de Texas Music Educators Association Convention in San
Antonio (2010) en The Midwest Clinic in Chicago (2005 en 2012).

In de zomer van 2017 trok het ensemble er opnieuw op uit om op te treden op het ClarinetFest in Orlando. Claribel bracht er opnieuw een origineel programma van een aantal Vlaamse componisten en voerde promotie voor het ClarinetFest 2018 dat volgend jaar wordt georganiseerd in Oostende.

Terug naar overzicht

18u00 – Concertstudio

Leerlingen Conservatorium kunnen deze voorstellingen gratis bijwonen.
Om plaatsgebrek te vermijden, vragen we om te reserveren via reservaties@legatokortrijk.be.

Niet-leerlingen Conseratorium: €11 / €8 (-26), voorverkoop via reservaties@legatokortrijk.be.

Tickets aan de deur: zelfde prijs als voorverkoop, vanaf 30 minuten voor de voorstelling.