Volg ons via Facebook

05/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Cello met Judith Ermert

Met Judith Ermert

IMG_2139

 

Biografie

Judith Ermert heeft als soliste en kamermusicus een internationale carrière.

* Zij bezielt “…met eigen stem en stempel. Van bij de eerste toon spitst men geboeid de oren. En deze toon is fors, maar nooit geforceerd. Bravo!’ (Süddeutsche Zeitung )

* De Bangkok Post beschreef haar als”…een buitengewoon muzikale en technisch talent!“

* de WDR prijst niet alleen haar „absolute wil tot uitbeelding“ maar ook het „vermogen haar ideeën authentisch te transponeren“.

Het parcours van de Duitse celliste Judith Ermert begon reeds op jonge leeftijd.

Judith was solocelliste van het Jeunesse Musicales Wereld Orkest met concerten o.a. in de Berliner Philharmonie en treed sinds haar jeugd regelmatig op als soliste met gerenommeerde orkesten zoals Bangkok Symphony Orchestra, Kammerphilharmonie Danzig, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Thüringen Philharmonie Gotha, Moldova State Philharmonic en het Chamber Orchestra Leopoldinum. Tijdens het nieuwe seizoen geeft de celliste o.a. haar debut bij het Radio Orkest Bukarest met het concerto van Joseph Haydn in re groot.

Ze studeerde aan de Folkwang Hochschule in Essen bij Young- Chang Cho en Christoph Richter en perfectioneerde zich aansluitend in de prestigieuze klas van Ralph Kirshbaum aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

De ontmoeting en studies bij Siegfried Palm inspireerden haar, zodat ze zich heel snel aan het hedendaags repertoire ging wijden.

In 2013 verscheen haar eerste Hindemith CD samen met de Belgische pianist Daan Vandewalle (Fuga Libera) . Een opname die internationaal uitstekend onthaald werd: „ een uitvoering van technische perfectie, grote muzikaliteit en imperiale sonoriteit.“ ( Diapason)

Een nieuwe cd rond werken van de Duitse componist Prof. Martin Herchenröder , i.s.m. pianist Severin von Eckardstein komt uit in 2017 ( NEOS)

Op 26-jarige leeftijd werd Judith Ermert benoemd als solo cello van Brussels Philharmonic. Een jaar later werd ze docente aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar ze aan het hoofd staat van een internationale celloklas. Ze geeft eveneens masterclasses over de hele wereld en is bovendien zeer toegewijd aan de initiatie „Rhapsody in School“ van Lars Vogt.

Ze was vele jaren vicevoorzitter van ESTA Vlaanderen en maakt sinds 2016 zij deel uit van het artistieke board van de ESTA Talent Foundation.

Judith Ermert bespeelt een cello gebouwd door Andrew Finnigan en Pia Klaembt, Bremen.

PROGRAMMA

9u                         Aankomst leerlingen

9u30                     Start repetities cello-ensembles

12u15                  Einde repetities

13u00                   Miniconcert Judith Ermert met solo-repertoire

13u30                  Masterclass 6 leerlingen tot 16u30

13u30                  Repetities cello-ensembles

17u30                  Afsluitend concert met deelnemers masterclass en de cello-ensembles

18u30/19u          Einde

 

Leerlingen Conservatorium Kortrijk gratis

Externe leerlingen: €20 deelname masterclass.  €5 bijwonen masterclass.

Inschrijvingen verlopen via de leerkracht cello Isabelle Brys, message@isabellebrys.be.

Terug naar overzicht

Concertstudio