Volg ons via Facebook

24/02

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Contrabas met David Desimpelaere

10.30u workshop ensemble + masterclass gevorderde leerlingen

12.30u middagmaal

13.30u masterclass open voor iedereen, ensemble voor de niet deelnemers aan de masterclass

15.30u: generale repetitie

16.30u: concert met de ensembles, leerlingen masterclass en David.

Bio David Desimpelaere

De Belgische contrabassist David Desimpelaere wordt internationaal geprezen voor zijn virtuoze en tegelijk melancholische manier van contrabasspelen. De gerenommeerde recensent Remy Franck schreef onlangs in een recensie voor het ‘Pizzicato magazine’; ‘​Das Spiel von David Desimpelaere ist als stupend zu bezeichnen. Sein Kontrabass klingt so intonationssicher, als sei dies zu bewerkstelligen das Leichteste der Welt, und mit dieser sicheren Technik kann der junge Musiker auf seinem schweren Instrument  ganz wunderbar singen.’

David is momenteel verbonden als aanvoerder contrabas bij het ‘Luzerner sinfonieorchester’ en het ‘Orchestra della Svizzera italiana’. Naast zijn werk als orkestmuzikant treedt hij regelmatig op als solist en kamermusicus in verscheidene bezettingen.  Zo vormt hij samen met zijn broer Erik (pianist/componist/dirigent) een vast duo.  De broers brachten dit jaar hun tweede album uit getiteld ‘Smile’ bij het Italiaanse label ‘Dynamic’.  Wereldwijd werd hun CD ‘Smile’ zeer positief becommentarieerd in gerenommeerde muziektijdschriften. (oa. BBC Music Magazine, ARCHI magazine, Concerti, Pizzicato, The Record Geijustsu magazine) Het BBC music magazine omschreef deze CD als volgt: ‘A charming selection of suites and dances written by composers from across the globe during world War II. The Desimpelaere brothers have an innate musical bond, with virtuosic playing throughout.’  

Ook zet David de contrabas in de schijnwerpers als solo-instrument voor het orkest.  Zo zal hij in juli 2019 optreden met het Orquestra Filarmonica di Queretaro in Mexico.

Als solist en Kamermusicus trad hij op in belangrijke concertzalen, oa. het KKL Luzern, Flagey (Brussel), Filharmonie Bratislava, Palacio de Festivales de Cantabria (Santander), HAMU Academy of Performing Arts Praag.

David begon op 9-jarige leeftijd contrabas te studeren aan de muziekacademie ‘Peter Benoit’ te Harelbeke. Hij doorliep er de volledige cyclus van het DKO (deeltijds kunstonderwijs) onder de leiding van Isabelle Brys.  Aan het Koninklijk conservatorium van Brussel behaalde David zijn Master-diploma met de grootste onderscheiding in de klas van Frank Coppieters.  Hij studeerde verder aan de ‘Guildhall School of Music and Drama’ in London en in juni 2017 beëindigde hij een solistenopleiding met de grootse onderscheiding aan de ‘Musikhochschule Freiburg’.  In London en Freiburg vervolmaakte David zich onder de leiding van respectievelijk Rinat Ibragimov en Bozo Paradzik.

David werd tevens laureaat op enkele belangrijke contrabaswedstrijden zoals de ‘International Sergei Koussevitzky competition’ in St-Petersburg, de ‘International double bass competition Brno 2011 (Tsjechië) ’ en de solistenwedstrijd van de ‘International society of Bassist’ in Rochester (New York).

David bespeelt twee hedendaagse instrumenten van Marco Nolli en Derek High.  Van de Cremonese luthier Marco Nolli bespeelt hij een contrabas met de naam ‘Ariel’; een uniek instrument gemaakt in 2011 in opdracht van Franco Petracchi.

 

Terug naar overzicht

Concertstudio

Leerlingen Conservatorium Kortrijk gratis

Concert en/of masterclass bijwonen? €10

reservaties@legatokortrijk.be