Volg ons via Facebook

03/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Hobo met Karel Schoofs

Op de dag van de Hobo is Karel Schoofs te gast in het Kortrijks Conservatorium.

Dagindeling:

- 14u30-18u: masterclass Karel Schoofs

- 18u30: slotconcert met Karel Schoofs en hoboleerlingen van Conservatorium Kortrijk.

Karel Schoofs studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Jan De Maeyer, Luk Nielandt en Louis Gilis en rondde er zijn studies af als primus van zijn academiejaar. Hij volgde ook nog masterclasses bij o.a. Jean-Louis Cappezalli en Yvan Fisher.

Als prille twintiger was hij reeds verbonden aan het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Vlaanderen (nu deFilharmonie) als 2de solist hobo-Engelse hoorn tot hij in 1996 benoemd werd als hobo-solo bij het Nationaal Orkest van België. Vanaf 2008 vervult hij deze functie bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Karel wordt ook vaak uitgenodigd voor concerten en opnames door o.a.
het Radio Philharmonisch Orkest Nederland, het Brabants Orkest, de Vlaamse Opera, De Munt, het Vlaams Radio Orkest…
Naast de orkestwereld doen verscheidene ensembles graag beroep op hem als kamermuziekmuzikant: Oxalys, Danel kwartet, Combattimento Consort Amsterdam, Hexagon, Ictus,…

Hij speelde als solist op het Festival van Vlaanderen en met het Brabants Orkest.
In 2006 nam hij een Mahler-cd op met Oxalys en een Haydn-cd met het Combattimento Consort Amsterdam die zeer lovend werden onthaald door de pers.
Hij is lid van de kamermuziekgroep MP21 die jaarlijks verscheidene concerten geeft in heel Europa en die ontstaan is tijdens het kamermuziekfestival ARAM in Anjou ( Frankrijk). Op dit Festival geeft hij jaarlijks ook een master class hobo.

Sinds 2007 vormt hij een muzikaal duo met harpiste Anneleen Lenaerts.

Terug naar overzicht

Concertstudio Kortrijk

Workshops en concerten op een Dag van zijn gratis voor alle leerlingen van het Conservatorium Kortrijk, tenzij het anders vermeld wordt.  Alle geïnteresseerden die geen leerling zijn, kunnen de dag van bijwonen voor €5, workshops en concerten inbegrepen.  Het bedrag wordt op de dag zelf contant betaald aan de organiserende leerkracht of een medewerker die daarvoor aangesteld wordt.

Wens je te reserveren voor een Dag Van?  Dat kan met een mail naar reservaties@legatokortrijk.be.