Volg ons via Facebook

28/02

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Klarinet met Geert Baeckelandt

Op de dag van de Klarinet is Geert Baeckelandt te gast in het Kortrijks Conservatorium.

Dagindeling:

13u30-17u: masterclass Geert Baeckelandt

Wees er ook bij om 18u voor het concert van het clarinetchoir Claribel!
Tickets voor Concert Claribel: leerlingen Conservatorium Kortrijk: gratis, niet-leerlingen: €11 / €8 (-26) te reserveren bij Uit in Kortrijk (056) 23 98 55.

Geert Baeckelandt studeerde aan het muziekconservatorium van Brugge. Hij behaalde eerste prijzen klarinet en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, en een hoger diploma te Antwerpen bij Walter Boeykens. Daarna volgde kamermuziek bij Arie Van Lysebeth te Brussel.

Hij vervolmaakte zich bij Hans Rudolf Stalder te Basel (Zwitserland), specialist in de authentieke uitvoeringspraktijk.
Geert Baeckelandt verleende zijn medewerking aan een paar projecten in Duitsland en Frankrijk met de oude klarinet. Gedurende drie jaar was hij actief als solo-klarinetist bij de Muziekkapel van de Gidsen. Vervolgens maakte hij deel uit van het Nieuw-Belgisch Kamerorkest en van het kamerorkest I Fiamminghi en de Beethoven academie. Hij is nu solist van het Orkest der lage landen.

Als kamermusicus is hij lid van het houtblaaskwintet Quintessens, het ensemble Nota Bene en hij brengt recitals met pianisten Paul Hermsen en Vladimir Sverdlov. Hij maakte tal van cd’s zowel als orkestmusicus, in kamermuziek en als solist. Hij maakte deel uit van het Sinfonia Helvetica, een orkest samengesteld uit internationale solisten in Zwitserland. In 1988 werd hij bekroond als Jong Talent van het Festival van Vlaanderen.
Hij trad regelmatig op als solist met het Collegium Instrumentale Brugense, I Fiamminghi, Prima la Musica en de Beethoven academie waaronder solo-optredens in het Tokio Metropolitan Arts Centre (Japan).
Hij wordt regelmatig uitgenodigd als vervanger in de grote symfonische orkesten als de Filharmonie (Antwerpen), het Nationaal Orkest (Brussel) en het Brabants Orkest (Eindhoven).
Hij is leraar aan de muziekacademies te Tielt en Torhout in België en aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Hij is tevens docent aan de Burg Freistritz Summer Music Course (Oostenrijk) en aan de Académie internationale d’été de Wallonie in Libramont.

Terug naar overzicht

Concertstudio Kortrijk

Workshops en concerten op een Dag van zijn gratis voor alle leerlingen van het Conservatorium Kortrijk, tenzij het anders vermeld wordt.  Alle geïnteresseerden die geen leerling zijn, kunnen de dag van bijwonen voor €5, workshops en concerten inbegrepen.  Het bedrag wordt op de dag zelf contant betaald aan de organiserende leerkracht of een medewerker die daarvoor aangesteld wordt.

BELANGRIJK: Het concert van Claribel valt niet onder deze voorwaarden.  Ticketprijzen voor dit concert zijn €11 / €8 (-26), te reserveren bij Uit in Kortrijk (056) 23 98 55. Leerlingen Conservatorium Kortrijk gratis.

Wens je te reserveren voor een Dag Van?  Dat kan met een mail naar reservaties@legatokortrijk.be.