Volg ons via Facebook

07/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Piano met Alessandro Cervino

Op de dag van de Piano is Alessandro Cervino te gast in het Kortrijks Conservatorium.

Dagindeling:

14u-16u30 Masterclass Alessandro Cervino

16u30-17u00 Leerlingenconcert

17u00-17u10 Inleiding recital

17u15-18u00 Recital door Alessandro Cervino

Alessandro brengt volgende werken:

Robert Schumann (1810-1856) — Phantasiestücke op.12

Des Abends (’S avonds)

Aufschwung (Bezieling)

Warum? (Waarom?)

Grillen (Grillen)

In der Nacht (‘S nachts)

Fabel (Fabel)

Traumes Wirren (Onrustige dromen)

Ende vom Lied (Einde van het lied)

Franz Liszt (1811-1886) – Venezia e Napoli (Uit het tweede jaar van de ‘Pelgrimsjaren’)

Gondoliera (gebaseerd op het lied “La Biondina in Gondoleta” van Giovanni Battista Peruchini) Canzone (gebaseerd op het gondellied “Nessun Maggior Dolore” uit Rossini’s Otello)

Tarantella (op thema’s van Guillaume-Louis Cottrau)

Biografie

Alessandro treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband in bekende festivals en concertzalen in binnenland en buitenland zoals: “International Piano Festival” van Ravello (Italië), “Festival Papaioannou” van Kavala (Griekland), “Conservatorio della Svizzera Italiana” in Lugano (Zwitserland), “Centro de cultura musical” in Porto (Portugal), “Festival van Vlaanderen”, “Muziekinstrumentenmuseum ” en “Flagey” in Brussel, Handelsbeurs in Gent, enz.

Een recital van hem werd door de RTBF-Musiq3 opgenomen en uitgezonden. Als solist speelde hij samen met het Vlaams Radio Orkest, het ‘Milano classica’ orkest, het ‘Sturm und klang’ orkest, het orkest ‘Arte viva’ en het ‘Baylor Chamber Orchestra’, onder leiding van dirigenten als Massimiliano Caldi, Pierre Bartholomée, Thomas Van Haeperen and Stephen Heyde.

Als gewaardeerd kamermusicus, werkte Alessandro samen met o.a. Berten D’Hollander (met wie hij een vast duo vormt), Yossif Ivanov, Weronika Godlewska, Ludovica Nardone, Vincent Hepp, Frederika Mareels en het Sgraffite strijkkwartet.

Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. In deze laatste jaren, heeft hij ook hedendaagse muziek gespeeld in Ierland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Singapore.

Alessandro is momenteel een enthousiast docent hoofdvak piano aan LUCA – School of Arts, Campus Lemmensinstituut Leuven. Hij heeft masterclasses aan de ‘Fondazione Diverso Inverso’ te Monterubbiano (Italië), aan de ‘School of Media and Performing Arts’ te Oulu (Finland), aan de ‘Royal College of Music’ te Stockholm (Zweden), aan de ‘Escuela Superior de Musica’ te Porto (Portugal), aan de ‘Ecole Supérieure de Musique et Danse’ te Rijsel (Frankrijk) en aan de ‘International Music Summer Academy’ te Dinant (België) gegeven.

Terug naar overzicht

Concertstudio Kortrijk

Workshops en concerten op een Dag van zijn gratis voor alle leerlingen van het Conservatorium Kortrijk, tenzij het anders vermeld wordt.  Alle geïnteresseerden die geen leerling zijn, kunnen de dag van bijwonen voor €5, workshops en concerten inbegrepen.  Het bedrag wordt op de dag zelf contant betaald aan de organiserende leerkracht of een medewerker die daarvoor aangesteld wordt.

Wens je te reserveren voor een Dag Van?  Dat kan met een mail naar reservaties@legatokortrijk.be.