Volg ons via Facebook

22/04

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Dag van de Stem

10.00 Lezing door Dr. Mieke Moerman: “Het stemgebeuren: fact or fiction?”
In deze lezing zal de anatomie en functie van het stemorgaan worden belicht. De interactie tussen de geluidsbron, de luchtstroom en de resonantie zal worden uitgelegd en geïllustreerd met audio-en videomateriaal. Ook sommige stoornissen en de impact ervan op het stemgebeuren, zullen worden aangehaald

Dr. M. Moerman heeft een klinische praktijk in Gent, België als Neus-, Keel-, en Oorarts/ Foniater en Hoofd-Hals chirurge. Tevens is ze Master in de Logopedie en Audiologie en Revalidatie-arts Een aspect van haar interesses is gericht op stemproblematiek. Dit wordt geïllustreerd door de jaarlijkse initiatieven in het kader van de “Werelddag van de Stem”, sinds het ontstaan ervan in 2003. Tevens is zij mede organisator van de 12e editie van het Pan European Voice Conference dat voor de allereerste maal doorgaat in ons landje (30 aug- 1 sept, 2017, Gent, België). Zij is lid van verscheidene Internationale Verenigingen en werd recent benoemd tot presidente van de ‘Voice Committee’ van de Union of European Phoniatricians.

 

11.00 Workshop Beatboxen met Angelo Medagoda:
Angelo zal de workshop beginnen met uitleg over de technieken om verschillende geluiden te maken. Daarbij zal hij vooral aandacht besteden aan hoe je gecontroleerd kan ademen. Uiteraard gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag.

Angelo Medagoda is 24 jaar en reeds 15 jaar bezig met muziek. Als 13-jarige was hij de jongste deelnemer aan het Belgisch Kampioenschap beatbox ooit. Nu is hij vooral actief als DJ in het Gentse nachtleven, maar beatboxen verleer je niet.

 

14.00 Workshop Folksong met Harlind Libbrecht
Tijdens de sessie zal Harlind in het rijke Vlaamse folk repertoire duiken. Liederen uit de oude traditie maar ook nieuw geschreven liederen in traditionele stijl komen aan bod. Daarnaast zal duiding worden gegeven over traditionele muziek in Vlaanderen en de evolutie ervan. Hij zal ook het publiek uitdagen om ‘een liedeken’ mee te zingen.

Harlind Libbrecht is één van de stichtende leden van de folkgroep Kadril. De groep werd in de folkrevival van de jaren 1970 opgericht. Op dat moment was hij op zoek naar een manier om zijn zangtechniek uit te diepen. Zodoende kwam hij terecht in de zangklas van Françoise Van Hecke. Het was nooit Harlind’s bedoeling om een grote klassieke zanger te worden, hij besefte snel dat zijn stembereik daarvoor niet geschikt was. Als folkzanger werkt hij nog steeds met Kadril, de groep die dit jaar, in 2017, zijn veertigste verjaardag viert.

Terug naar overzicht

Toegang is gratis voor leerlingen van het conservatorium van Kortrijk.

Externe leerlingen betalen 5 euro.

Inschrijven kan via reservaties@legatokortrijk.be

Voor meer informatie kan u terecht op: Francoise.vanhecke@ugent.be