Volg ons via Facebook

24/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Vocal workshop: Spanning of inspanning? Een efficiënt stemgebruik in elke stijl. – Katrien van Opstal

Kennis is macht!
Ook bij je stem helpt inzicht om op een efficiënte wijze de klank te maken die je wil. Je leert onderscheid maken tussen spanning en inspanning. Je krijgt enkele tools aangereikt om ongewenste spanningen los te laten en gewenste inspanningen te oefenen, zodat je kan spreken en zingen in de stijl die je wenst. Dit wordt toegepast op tekst en songs. De inhoud van de workshop is gebaseerd op de Estill Voice Training, naar het onderzoek van Jo Estill. De workshop wordt een interessante mix tussen luisteren, ervaren, actief participeren en feedback krijgen. De deelnemers krijgen achteraf de slides van de workshop digitaal toegestuurd.

Katrien Van Opstal studeerde af als jazz- en popzangeres te Gent in 2009 en specialiseerde zich nadien in stemtechniek. Ze rondt momenteel het laatste deel van het traject tot gecertificeerde Estill docent af. Daarnaast werd ze ook bijgeschoold in de Pahn-therapie, Liechtenberger, Alexandertechniek en Complete Vocal Technique.

Terug naar overzicht

Conservatoirum Kortrijk – 11u tot 13u

Workshops en concerten op een Dag van zijn gratis voor alle leerlingen van het Conservatorium Kortrijk, tenzij het anders vermeld wordt.  Alle geïnteresseerden die geen leerling zijn, kunnen de dag van bijwonen voor €5, workshops en concerten inbegrepen.  Het bedrag wordt op de dag zelf contant betaald aan de organiserende leerkracht of een medewerker die daarvoor aangesteld wordt.

Wens je te reserveren voor een Dag Van?  Dat kan met een mail naar reservaties@legatokortrijk.be.