Volg ons via Facebook

28/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Hammondspecial met Dirk Van der Linden

Van de ruigere bebop en blues van Jimmy Smith tot de gospel van Billy Preston, van de rhythm – and – blues van Booker T en gospelrock van Steve Winwood, helemaal tot aan de virtuositeit van progrocker Keith Emerson; iedereen kent het hammondgeluid, maar lang niet iedereen weet wat een hammondorgel is en hoe veelzijdig dit instrument wel is. Wie beter dan onze Belgische hammond trots Dirk Van der Linden om hierover in geuren en kleuren te vertellen.

Na de workshop over de geschiedenis en het technische aspect van het hammondorgel, slaan Dirk Van der Linden en de leerlingen van de jazz en pop afdeling van het Conservatorium Kortrijk de handen in elkaar voor een afsluitend concert. Het belooft een spetterende avond te worden!

Dirk Van der Linden (Antwerpen, 28 augustus 1969) speelt hammondorgel, gitaar en piano en is buiten muzikant, componist en leraar ook de vertegenwoordiger voor Hammond Suzuki in de Benelux.

Dirk speelt bij verscheidene jazzformaties en werkte herhaaldelijk voor radio en televisie in binnen- en buitenland.

Hij werkte samen met o.a. Clark Terry, Toots Thielemans, Deborah Brown, Red Holloway, Scott Hamilton, Mike Carr, Mandy Gaines, Jesse van Ruller, e. a.

Terug naar overzicht

18u – 19u30
Workshop geschiedenis van het hammondorgel

pauze

20u – 21u
Concert Dirk Van der Linden i.s.m. jazz en pop afdeling van het Conservatorium Kortrijk
Alles vindt plaats in de Concertstudio, Conservatoriumplein 2, 8500 Kortrijk