Volg ons via Facebook

03/06

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Masterclass Altviool

Gastdocent Diederik Suys studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en de Muziekkapel Koningin Elisabeth met Ervin Schiffer en André Gertler, alvorens zich te vervolmaken aan het Conservatoire National Supérieur de Paris met Gérard Caussé.

Hij werd laureaat van internationale concours waaronder Axion Classics en Tenuto te Brussel, Nicanor Zabaleta te San Sebastian, Maurice Vieux te Orléans en Maurice Ravel te Ciboure.

Hij begon zijn carriere als solist in het “Orchestre National du Capitole de Toulouse” en het “Ensemble Intercontemporain”. Momenteel is Diederik altviool-solo bij het “Orchestre National de l’Opéra de Paris”.
In kamermuziekverband was Diederik te horen naast muzikanten van internationale faam zoals Bruno Pasquier, Christian Tetzlaff, Pierre-Laurent Aimard, Toots Tielemans, Jean-Claude Vanden Eyden, Véronique Bogaerts, Lorenzo Gatto, Sébastien Walnier, het Via Nova Kwartet , het Oxalys ensemble, de Solisten van de Nationale Opera van Parijs enz…

Diederik bespeelt een altviool van Thomas Meuwissen met een strijkstok van Edwin Clément.

Diederik richtte in 2002 een eigen platenlabel: UT3-RECORDS op. De producties ervan worden in de pers positief onthaald en enkele kregen reeds het Radio Klara-label “CD van de week” mee.

Hij is docent aan de School of Arts – Departement Conservatorium Gent.

Dagverloop

14.00-15.30: Open lessen met leerlingen van het Conservatorium Kortrijk en het Conservatorium van Gent.

15:30-16.30: Inoefenen ‘Five’ van John Cage

16.30: Afsluitend concert door de leerlingen altviool School of Arts – Departement Conservatorium Gent

Terug naar overzicht

Concertstudio – gratis