Volg ons via Facebook

01/12

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Masterclass trompet met Manu Mellaerts

Manu Mellaerts ving zijn muzikale opleiding aan in de academie van Tienen. Daarna studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgens aan het Conservatorium te Brussel, waar hij het Hogere Diploma voor Trompet en Kamermuziek behaalde, alsook een pedagogisch diploma. Hij vervolmaakte zich bij Pierre Thibaud te Parijs, bij Roger Delmotte te Versailles en bij Edward Tarr te Basel.

In 1985 werd hij laureaat van de VRT Tenuto wedstrijd en in 1987 laureaat van de Internationale Trompetwedstrijd te Toulon. Van 1984 tot 1986 was hij als trompettist verbonden aan het Vlaams Radio Orkest, terwijl hij leraar was aan het Lemmensinstituut te Leuven tot 1987. Sinds 1986 is hij solotrompettist bij het Orkest van de Muntschouwburg en docent aan het Conservatorium te Brussel. Als solist trad Manu Mellaerts op met o.a. het Orkest van de Muntschouwburg, het Vlaams Radio Orkest, de Beethoven Academie, I Fiaminghi, het Collegium Instrumentale Brugense, en l’Orchestre de Wallonie.

Hij is stichter en artistiek leider van het koperensemble Belgian Brass.Als gastdocent is hij veelgevraagd op diverse stages en zomercursussen. Manu Mellaerts werkte mee aan diverse CD-opnamen, ondermeer een bijzondere opname van diverse barok- en klassieke concerto’s met het Collegium Instrumentale Brugense.

De masterclass wordt afgesloten met een kort recital:

Solo de concours – T. Charlier
Concerto – Haydn (1ste deel)
Concerto – Harry James

Terug naar overzicht

Donderdag 1 december – Concertstudio – 16u30