Volg ons via Facebook

15/03

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Masterclass Viool met Olga Zolotareva

Deze masterclass is gericht op de leerlingen van het conservatorium van Kortrijk en is dan ook gratis voor leerlingen en hun ouders.
Tussen 14:00 en 18:00 uur zijn er open lessen aan leerlingen uit L4 tot H3. Andere viool-leerlingen worden aangemoedigd deze lessen zoveel mogelijk bij te wonen.
De masterclass gaat door in klas vier op de tweede verdieping.

Olga Zolotareva werd geboren in 1959 in Starokonstantinov, Oekraïne. Op 6 jarige leeftijd kreeg zij haar eerste vioollessen in de Centrale Muziekschool van Sverdlovsk, Rusland, bij Prof. Gashinski. In 1977 begon zij haar studies aan het Conservatorium van Moskou, bij Professor Tsiganov, eerste violist van het Beethoven Quartet en een goede vriend van Dmitri Sjostakovich. Sinds 1982 speelde ze als solist met de Minsk Filharmonie en gaf zij vele concerten in de USSR. Vanaf 1990 gaf zij les aan het Conservatorium van Minsk, Wit-Rusland. Zij raakte steeds meer geïnteresseerd in het kamermuziekrepertorium en heeft zodoende met diverse artiesten samengespeeld. Zij was ook soliste in het Staats Kamerorkest van Minsk, waarmee ze door heel Europe toerde en enkele cd’s opnam. Sinds 1996 woont Olga Zolotareva in België. In 1997 won ze een prijs van de Internationale Kamermuziek Wedstrijd van Rotary Club. Zij nam ze deel in verschillende Internationale Muziekfestivals als solist. Nadien heeft zij 2 cd’s opgenomen met kamermuziekwerken. Vanaf 1997 tot heden werkt zij als solist in “Prima la Musica”. Met dit orkest heeft ze meer dan 6 cd’s opgenomen. Sinds 1998 is Olga Zolotareva gastprofessor van het Conservatorium van Gent

Terug naar overzicht

Conservatorium Kortrijk, klas 4, 2e verdieping. Gratis voor leerlingen en hun ouders.

Meer informatie op info@legatokortrijk.be