Volg ons via Facebook

24/10

Delen Delen via Facebook Delen via Twitter

Workshop Stompboxes voor elektrische gitaar – Maarten Flamand

Van de scratchy-noises van Tom Morello (Rage Against The Machine) naar de mellow-chorus-sounds van Pat Metheny tot de loops van Robert Frip.

Maarten Flamand zal je wegwijs maken in de wereld van stompboxes voor gitaar. Verwacht je aan een groot arsenaal aan effecten en concrete tips en tricks hoe je deze bakjes met lampjes kan bedienen en wat de uitkomst ervan is. Tijdens deze workshop leer je hoe alles wordt aangesloten, wat de beste opstelling is en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Bring On The Noise, Maarten!

Maarten Flamand studeerde bij Yves Storms op de conservatoria van Antwerpen en Gent.

Hij tourde Europa rond met stevigere bands Cloon, Bulls on parade (Rage against the machine tribute band), maar ook met Gypsy band Trio Perdu, waar Balkan, joodse muziek en Django Reinhardt vermengd werd.

Zijn huidige bands zijn The Antler King, Elefant, groep rond Wolf van Wymeersch (The van Jets) waar Krautrock met oosterse melodieèˆn verwerkt worden, en Ian Clement (Wallace Vanborn), een singersongwriter. Daarnaast verleent hij zijn diensten aan een tal van artiesten als studio/sessiemuzikant (The Voice van Vlaanderen, Mark Plati, Rick de Leeuw, Senne Guns, Hannelore Bedert, Stash…).

Terug naar overzicht

Auditorium – Van 17u tot 19u.

reservaties@legatokortrijk.be